Inloggen

Flexibel lesmateriaal voor de mentorles

In het voortgezet onderwijs is de rol van de mentor van onschatbare waarde. Mentorlessen bieden een unieke gelegenheid om leerlingen te begeleiden, te inspireren en hun persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. Bij WellBased begrijpen we het belang van deze leermomenten en hebben we flexibel lesmateriaal ontwikkeld om mentoren te ondersteunen bij hun waardevolle werk.

 

De voordelen van de WellBased mentorlessen

De mentorlessen van WellBased zijn ontworpen vanuit de behoeften van zowel mentoren als leerlingen. Voordelen hiervan zijn:

Leerlingen leren met én van elkaar

Onze mentorlessen moedigen leerlingen aan om na te denken, te delen en te discussiëren. Dit verrijkt de leerervaring.

Digitaal lesmateriaal

Vind snel de juiste mentorles met de eenvoudige zoek- en filterfunctie. Een korte animatie geeft de klas de benodigde uitleg. De voorbereiding van de mentorles is hierdoor minimaal.

Flexibel

Geen klas is hetzelfde. Bij ons lesmateriaal kies je daarom zelf met welk onderwerp je aan de slag gaat en hoeveel tijd je hieraan wilt besteden.

Voor elke leerling

De combinatie van toffe animaties en pakkende teksten maakt onze mentorlessen boeiend voor zowel visueel ingestelde leerlingen als voor degenen die beter leren door tekst.

 “In mijn klas heb ik een drietal jongens waarvan ik weet dat ze regelmatig gepest worden. Tijdens deze les zag je meteen dat zij aansloegen op dit onderwerp en zich gesterkt voelden met de handvatten uit de les.” 

Een veilige leeromgeving creëren

Een veilige leeromgeving is van cruciaal belang voor elke leerling. Dankzij het WellBased lesmateriaal kunnen mentoren hier gericht aan werken. Neem bijvoorbeeld de les ‘Grenzen aangeven’ waarin leerlingen zich onder andere leren te weren tegen groepsdruk. In de klas van Jeanette leverde dit een interessante situatie op:
Lees meer over hoe je een veilige leeromgeving kan creeëren met met het lesmateriaal voor mentorlessen van WellBased.

 “Leerlingen moeten doen, reflecteren op eigen handelen en nog een keer doen door zelf te verbeteren en complimenten te krijgen op hun werk van een ouder of van een docent. Ze gaan groeien wanneer ze in de les complimenten krijgen van klasgenoten. Deze les leende zich daar goed voor, doordat de leerlingen al een samenvatting hadden meegebracht. Vervolgens konden ze deze aanpassen of herschrijven door afbeeldingen en symbolen toe te voegen. Heel nuttig! Zeker voor de beelddenkers in mijn klas.”

Studie- en levensvaardigheden verbeteren
In een snel veranderende wereld zijn studie- en levensvaardigheden van onschatbare waarde. Ons lesmateriaal biedt praktische tools om deze vaardigheden te ontwikkelen. In de klas van Mers oefenden de leerlingen met het WellBased lesmateriaal voor visueel samenvatten:
Lees meer over hoe je de studie- en levensvaardigheden kan verbeteren met met het lesmateriaal voor mentorlessen van WellBased.

 “Mijn mentorklas heeft de lessen met zoveel plezier gevolgd. Het heeft de band onderling enorm versterkt. Door de mentorlessen heb ik hele mooie gesprekken kunnen voeren. Ze hebben zichzelf en elkaar goed leren kennen.”

Groepsdynamiek in de klas verbeteren
Een positieve groepsdynamiek draagt bij aan een stimulerende leeromgeving. Het WellBased lesmateriaal helpt mentoren bij het verbeteren van de groepsvorming. bIjvoorbeeld in de klas van Claudia:

Lees meer over hoe je de groepsdynamiek in jouw klas verbetert met het lesmateriaal voor mentorlessen van WellBased.

Vind de les die past bij de behoefte van jouw klas!

Offerte aanvraag