Inloggen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het lesmateriaal voor mentorlessen van WellBased

Over Wellbased

Als mentor wil je jouw leerlingen uitrusten met de juiste vaardigheden. De behoefte van leerlingen verandert echter elke dag. Om daar continu op de juiste manier op in te spelen vraagt veel van mentoren. Daarom geven we mentoren met WellBased voor elke situatie een mentorles. Zodat ze echt kunnen inspelen op wat hun leerlingen op dat moment nodig hebben.

De mentorlessen van WellBased zijn met zorg ontwikkeld voor mentoren en leerlingen in het voortgezet onderwijs. Ze sluiten optimaal aan op de behoeftes en belevingswereld van jongeren, en op jouw werkzaamheden als mentor. Onze mentorlessen zijn laagdrempelig, kort en efficiënt waardoor ze in te passen zijn in iedere les.

Altijd! De mentorlessen duren afhankelijk van de les minimaal 10-20 minuten.  

In de praktijk gebeurt het vaak dat je als mentor een deel van je mentorles nodig hebt voor praktische zaken of 1-op-1 gesprekken. Vervolgens heb je geen tijd meer voor een les van 45 minuten over studievaardigheden of een dergelijk thema. Door de korte duur van de mentorlessen kun je toch met deze onderwerpen aan de slag. Zo kun je in de beperkte tijd die je hebt, het maximale uit jouw mentorles halen.

Jazeker! Je kunt WellBased gedurende 30 dagen gratis uitproberen. Klik op ‘Probeer nu’ rechtsboven in beeld en maak een account aan! 

Account & Platform

Wat leuk dat je aan de slag wil met WellBased! Klik hier om een account aan te maken. Nadat je je hebt geregistreerd, kun je meteen aan de slag. Is er iets onduidelijk? Vraag het ons in de chat rechtsonder in je scherm. Wij proberen dan je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Mochten wij even niet beschikbaar zijn, dan ontvang je het antwoord via de mail.

Nee, als docent krijg jij toegang tot het lesmateriaal en kun jij alles faciliteren. Je kiest een les uit, laat deze klassikaal zien en begeleidt de bijbehorende opdracht. Een account aanmaken voor jouw leerlingen is dus niet nodig. 

Na het inloggen op ons platform vind je een overzicht van onze mentorlessen. Je kan vervolgens gebruik maken van een filterfunctie om de les te vinden die aansluit op de behoefte van jouw mentorklas.

Zodra je een les hebt gekozen, bekijk je de animatie die bij deze les hoort. Zo weet je wat jouw leerlingen te wachten staat in de mentorles.

Tijdens de les laat je de animatie aan de leerlingen zien op het beeldscherm in de klas en kunnen ze aan de slag met de oefening. 

Nee, na 30 dagen loopt jouw proefaccount automatisch af. Als je jouw account wilt verlengen, kun je dit aanvragen op https://www.wellbased.nl/tarieven/

Meestal zien we echter dat scholen voor meerdere mentoren een account willen, maar nog wel een paar vragen hebben. Plan dan een belafspraak in of mail naar info@wellbased.nl.

Thema's & mentorlessen

Onze mentorlessen hebben geen vaste volgorde. Wij geloven dat jij als mentor het beste weet wat jouw klas nodig heeft. Daarom kun je zelf een mentorles kiezen die past bij de actualiteit in de klas, inspelend op de behoefte van jouw leerlingen. Zo heb jij alle vrijheid om jouw lessen op jouw manier in te delen. Wel hebben we een paar lessenreeksen die we aanraden in die volgorde te volgen.

Een mentorles bestaat uit een korte animatie en een opdracht van 10-20 minuten. De inhoud kan variëren van een uitleg van een model en een bijbehorende opdracht tot een spel dat voor nieuwe inzichten zorgt bij jouw leerlingen.

Momenteel hebben we drie thema’s: Studievaardigheden (Plannen en organiseren & Leren leren), Levensvaardigheden (jij in de wereld, omgaan met anderen en mindset) en Groepsvorming (elkaar leren kennen en energizers).

Mentoren kunnen zelf onderwerpen voor lessen aandragen als zij die missen. 

Een mentorles vraagt nagenoeg geen voorbereiding. Wel bekijk je van tevoren de animatie, zodat je weet wat jouw leerlingen in de les te wachten staat en in sommige gevallen moet je van tevoren wat lesmateriaal printen.

Voorwaarden

Je kunt onze privacyverklaring vinden via de link: https://www.wellbased.nl/privacybeleid/. Bij vragen of onduidelijkheid, kun je altijd contact met ons opnemen via de chat of door te mailen naar info@wellbased.nl.

We sturen maandelijks of jaarlijks een factuur op basis van het abonnement dat je hebt gekozen. Bekijk hier onze abonnementen.

Ik heb mijn antwoord niet gevonden in bovenstaande lijst.

Geen zorgen! Wanneer je een vraag hebt, kun je altijd contact met ons opnemen via de chat of via info@wellbased.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vind de les die past bij de

behoefte van jouw klas!

Offerte aanvraag