Hoe het begon

“Toen ik 8 jaar oud was, kreeg ik na gym ruzie met een klasgenoot. Voor ik het wist kreeg ik een forse duw en had ik op m’n zij een grote blauwe plek. Dit is mijn eerste, levendige herinnering aan het gevoel gepest te worden. Hierna volgden nog vijf jaren waarin ik met regelmaat verbaal werd vernederd, getrapt en buitengesloten. 

Ook op de middelbare school had ik moeite mezelf naar mijn klasgenoten een houding te geven en in pauzes wist ik niet goed bij wie ik moest zitten. Gelukkig kreeg mijn leven in de vierde klas een belangrijke wending. Ik kwam in de klas van mevrouw Jans terecht. Zij stelde mij de juiste vragen waardoor ik het gedrag van anderen beter begon te begrijpen en ik mijn eigen sociale vaardigheden gericht ging ontwikkelen.  

Na mijn middelbareschooltijd ben ik hier op de universiteit heel bewust mee doorgegaan. En na enkele jaren had ik voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik echt mezelf kan en mag zijn. Ik geniet van elke dag. Wat een contrast met 10 jaar daarvoor. Met veel hulp van mijn ouders ben ik er elke dag in blijven geloven dat ook voor mij betere dagen zouden volgen. Die dagen zijn dus nu gekomen. Nu wil ik graag andere jongeren helpen om beter in hun vel te zitten. Om vanuit zelfbewustzijn en inzicht in patronen productievere relaties aan te kunnen gaan. Ik geloof dat je dit het beste kan doen door gericht bezig te gaan met het verbreden van je vaardigheden. Met WellBased wil ik een verschil maken en samen met scholen jongeren leren omgaan met zichzelf en met anderen.”  

Daniël en mevrouw Jans (2022)

Daniël en mevrouw Jans (2022)

Wie zijn wij?

Daniël de Vries

Oprichter

Linh Ho-dac

Coördinator mentorlessen

Sacha van Looveren

Expert didactiek

Mers Bos

Expert plannen & organiseren

Simon van Roozendaal

Webontwikkelaar & IT

Noor de Feber

Visueel ontwerper

Linde Boersen

Lesontwikkelaar

José Franken

Expert levensvaardigheden

Anna Karreman

Lesontwikkelaar

Wiejanca de Vries

Expert taalgebruik

Vind de les die past bij de

behoefte van jouw klas!

Offerte aanvraag