Over ons

WellBased

Een goede basis voor het leven

School is een plek waar je fouten moet durven én kunnen maken. Hier wordt de basis gelegd voor de rest van je leven. WellBased geeft docenten de tools om een omgeving te creëren waarin leerlingen hun sociale vaardigheden op een veilige manier kunnen ontwikkelen. Hierdoor leren zij beter omgaan met zichzelf en met anderen. Voor docenten levert het een meer betrokken klas op.

Daniël de Vries (oprichter WellBased) had graag gewild dat deze trainingen er waren toen hij zelf naar het voortgezet onderwijs ging. Jarenlang werd hij gepest en hij is ervan overtuigd dat betere soft skills hem hadden kunnen helpen om zichzelf en zijn medeleerlingen beter te begrijpen.

Op middelbare scholen schiet de aandacht voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden er vaak bij in. Voor jongeren is zelfbewustzijn echter minstens zo belangrijk als leren over de wereld om hen heen. Want als je kunt voelen, luisteren, samenwerken en inleven, draag je bij aan een positieve leer-, werk- en leefomgeving.

WellBased streeft ernaar dat het binnen het voortgezet onderwijs de norm wordt dat jongeren deze vaardigheden ontwikkelen. Door het vergroten van vertrouwen in eigen kunnen, maar ook door jongeren te motiveren om te leren en wederzijds respect en vertrouwen te creëren, kunnen zij zich als mens beter ontwikkelen. Ook de docent heeft hiervan direct profijt. Hun leerlingen zijn actiever betrokken bij elkaar en bij de les. Op lange termijn vormt deze investering in de persoonlijke groei van jongeren een goede basis voor hun toekomst, zowel in hun werkzame leven als privé.

Female,Student,Glancing,Back,While,Going,For,A,Class,In
maak kennis met

Ons team

Daniël de Vries

Oprichter

Maria Noordenbos

Head of Product

Linh Ho-dac

Learning Architect

José Franken

Learning Specialist

Niek Boersen

Web Developer & IT

Noor de Feber

Visual Designer

WellBased - Daniël de Vries

Hoe het begon

“Toen ik 8 jaar oud was, kreeg ik na gym ruzie met een klasgenoot. Voor ik het wist kreeg ik een forse duw en had ik op m’n zij een grote blauwe plek. Dit is mijn eerste, levendige herinnering aan het gevoel gepest te worden. Hierna volgden nog vijf jaren waarin ik met regelmaat verbaal werd vernederd, getrapt en buitengesloten.

Ook op de middelbare school lukte het mij nooit om echt mijn draai te vinden. Een hechte vriendengroep heb ik daar niet gehad. Ik was zo’n leerling die na de les achterbleef om met de docenten te praten, zodat ik mijn verhaal kwijt kon en niet naar de kantine hoefde om weer eens op zoek te gaan naar een groepje waar ik bij mocht zitten. Sommige docenten stelden mij vragen waardoor ik het gedrag van anderen beter begon te begrijpen en ik mijn eigen sociale vaardigheden gericht ging ontwikkelen. 

Toen ik vier jaar geleden op de universiteit begon, ben ik hier heel bewust mee doorgegaan. En nu heb ik sinds ruim een jaar voor het eerst in mijn leven het gevoel dat ik echt mezelf kan en mag zijn. Ik geniet van elke dag. Wat een contrast met 10 jaar terug. Met veel hulp van mijn ouders ben ik er elke dag in blijven geloven dat ook voor mij betere dagen zouden volgen. Die dagen zijn dus nu gekomen. Nu wil ik graag andere jongeren helpen om beter in hun vel te zitten. Om vanuit zelfbewustzijn en inzicht in patronen productievere relaties aan te kunnen gaan. Ik geloof dat je dit het beste kan doen door gericht bezig te gaan met het verbreden van je vaardigheden. Met WellBased wil ik een verschil maken en samen met scholen jongeren leren omgaan met zichzelf en met anderen.”

Daniël de Vries - 2021

Offerte aanvraag