Inloggen

Verzamelpagina Blogposts

Hier kan tekst komen ter introductie van de blogpost

Ouderavonden, hoe zorgen we voor impact?

2 februari 2024

In de jaaragenda van de meeste scholen staat een paar keer een ouderavond gepland. Hoe zorg je ervoor dat deze ouderavonden daadwerkelijk een verschil maken in de ontwikkeling van de leerlingen?

Leren leren, wat hoort bij de mentor en wat bij de vakdocent?

20 november 2023

Als mentor heb je beperkt tijd om de leerlingen uit jouw mentorklas te begeleiden bij het leren leren. Dus wat je doet, wil je graag goed doen, zodat het effect heeft. Wat kan jij als mentor doen en wat kan je beter overlaten aan de vakdocenten, en waarom?

Een veilige leeromgeving in de klas

20 november 2023

Als mentor is één van je belangrijkste doelen: een veilige leeromgeving in jouw mentorklas. Je wil graag dat alle leerlingen zich fijn voelen in de groep en dat ze optimaal tot leren komen. Over hoe je de (sociale) veiligheid in jouw klas kunt beïnvloeden en borgen, en hoe je kunt voorkomen dat onveilige situaties tussen leerlingen je door de vingers glippen, gaat dit artikel.

Groepsdynamiek in de klas

24 augustus 2023

Het is augustus en de zomer laat zich net een beetje zien in Nederland. Toch maken veel scholen zich alweer klaar om het schooljaar te beginnen. Iedereen die al een tijdje werkt in het onderwijs weet: dit zijn de Gouden Weken. In de eerste weken van het schooljaar wordt de blauwdruk van het jaar gelegd. Dat betekent dat je als docent zorgvuldig en doordacht het jaar wilt beginnen!

Vind de les die past bij de behoefte van jouw klas!

Offerte aanvraag